Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, astăzi, 10.06.19, și-a început activitatea tabăra de vară pentru copii “Tinerele Vlăstare” din cadrul parohiei “Sf. Ioan Iacob Hozevitul” din Chișinău. La ora 8:30 adunați fiind la Sf. Biserică în jur de 40 de copii, ne-am rugat Bunului Dumenzeu să binecuvînteze acest început de vacanță, dar și toate activitățile ce se vor desfășura spre folosul intelectual, duhovnicesc și trupesc a copiilor pe perioada de activitate a taberei. Apoi a urmat deplasarea spre zona verde, unde urmau să se desfășoare activitățile de bază a zilei. În cadrul orei de educație duhovnicească, părintele Alexandru le-a vorbit copiilor despre Dragostea Lui Dumnezeu față de oameni, despre grija ce ne-o poartă și necesitatea noastră de a-i răspunde cu același sentiment de recunoștință față de tot ce primim de la El.

Au urmat mai multe concursuri sub forma unor exerciții intelectuale, o serie de întrebări de logică, pe care copiii cu foarte multă pricepere și entuziasm le-au rezolvat.

Apoi unul din voluntarii din tabără, domnișoara Ana Știrbu, studentă la medicină, le-a vorbit copiilor despre igiena personală și necesitatea unei nutriții sănătoase.

N-au lipsit în această zi nici jocurile de teren și de masă, în urma cărora copiii au început să se cunoască între ei și să lege prietenii. Către sfîrșitul zilei s-a revenit în incinta Bisericii unde în cadrul Cinematecii copiii au vizionat filmul istoric “Dacii”.

În așteptarea părinților copiii au fost “îndulciți” cu sucuri, biscuiți și înghețată.

 

(imagini)…