În această zi de iarnă, 12 decembrie 2015, Biserica Ortodoxă cu hramul ”Sf. Ioan Iacob Hozevitul”, sărbătorește un eveniment foarte important, valoros și unic în istoria ei. Din mila Bunului Dumnezeu și după a Sa rînduială, a avut loc slujba de Sfințire a Sfintei Mese si a catapetezmei bisericii de iarnă ce are ca drept ocrotitor pe Sfîntul Serafim de Sarov. Înalt Preasfințitul Petru, însoțit de Preasfințitul Antonie împreună cu un sobor de preoți, au oficiat Slujba de Sfințire după care a urmat Sfînta Liturghie.

Tirnosirea sau sfințirea unei biserici este un ritual sfînt și bogat în semnificații spirituale prin care se cere lui Dumnezeu harul Său sfințitor pentru ca biserica – locaș de închinare ofranda a ctitorilor și binefacătorilor ei, să fie sfințită așa cum sfințim în biserică ofrandele (darurile) pe care le aducem la Sfîntul Altar. La această sărbătoare au participat oaspeți, ctitori și numeroși credincioși din comunitatea noastră. Cu toții împreună și-au îndreptat gîndurile, mulțumind Bunului Dumnezeu pentru realizările de pînă în prezent, rugîndu-L să ne țină și în continuare sănătoși pentru a duce la bun sfîrșit construcția Sfîntului Locaș.

Cu această ocazie aducem mulțumiri ctitorilor, binefăcătorilor și tuturor credincioșilor care au manifestat dragoste, jertvelnicie și dăruire la construcția acestei biserici.

Veșnica pomenire ctitorilor sfînt locașului acestuia!

 

(Imagini)