Dragi creștini, 30 aprilie e ultima zi de depunere a declarației cu privire la impozitul pe venit a persoanelor fizice pentru anul 2022. În aceste zile de grea încercare pentru Una Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică, rugăm să contribuim fiecare cu bănuțul care este luat de stat obligatoriu pentru impozitul pe venit de la fiecare cetățean și să-l transferăm bisericii care va avea o valoare mult mai mare!!!

În conformitate cu Articolul 152 al Codului fiscal al Republicii Moldova aprobat prin Legea nr. 1163-XIII din 24.04.1997, pe parcursul perioadei ianuarie-aprilie 2023 persoanele fizice pot desemna 2% din suma impozitului său pe venitul calculat şi achitat la buget pentru anul 2022 în favoarea unui beneficiar eligibil (ONG sau cultele religioase şi părţile componente ale acestora).

Parohia cu Hramul “Sf. Ioan Iacob Hozevitul și Sf. Serafim de Sarov” mun. Chişinău, sect. Ciocana este în drept să beneficieze de 2% din suma impozitului pe venit al persoanelor fizice.

De ce e bine să folosești prevederea 2%?

Nu Vă costă nimic! (Decât efortul de a completa formularul). Banii Vă sunt reţinuţi oricum și rămîn în bugetul de stat, dacă nu completaţi formularul. Dacă îl completaţi banii se transferă unde doriţi D-stră.

Acești bani nu reprezintă o sponsorizare sau o donaţie, ci acea parte a impozitului achitat la bugetul de stat pe care o poți direcţiona către o comunitate la alegerea ta.

În cazul în care ai decis să oferi 2% din suma impozitului trebuie să realizezi câţiva paşi simpli:

#1. Alege Biserica Ortodoxă “Sf. Ioan Iacob Hozevitul” din Lista Beneficiarilor desemnării procentuale;
#2. Notează Numărul de identificare de stat (IDNO-1015620001114) al bisericii;

#3. Completînd Declaraţia persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit (Formular CET 15 și Formular CET 18), în secțiunea “Desemnarea procentuală” introdu Codul fiscal – 1015620001114 al Bisericii Ortodoxe “Sf. Ioan Iacob Hozevitul” (vezi pasul 2);

#4. Prezintă organului fiscal (fie pe suport de hârtie fie în format electronic) Declaraţia (Formular CET 15 și Formular CET 18) nu mai târziu de 30 aprilie 2023;

Extras din “Lista beneficiarilor desemnării procentuale”,
înregistrați de Ministerul Justiției al RM

Vino alături de noi pentru a face lumea mai bună. Să nu iubim cu vorba ci cu fapta.

Fericit este cel care se îngrijește de cei săraci!

Dacă dorești să participe mai mulți la proiectele noastre, vorbește și prietenilor tăi despre acest formular.

preot paroh: Alexei SEMIONOV
telefon de contact
079410685, 022-35-00-23