Alături de copii, în pelerinaj pe la locurile sfinte

În ziua de 12 mai 2012, la biserica cu hramul Sfântul Ioan Iacob Hozevitul din capitală, cu străduinţa şi binecuvântarea preotului paroh Alexei Semionov, a fost organizat gratis pentru copiii din cadrul Şcolii Duminicale, un pelerinaj la câteva locaşuri sfinte din ţara noastră. În dimineaţa zilei de 12 mai, majoritatea copiilor de la şcoala duminicală însoţiţi de profesorul de religie, au pornit de la biserica Sf. Ioan Iacob Hozevitul spre mănăstirea Curchi, unde prin grija Bunului Dumnezeu au asistat la Sfânta Liturghie, după care s-au inchinat la icoane şi s-au miruit.

Alaturi de copii

Alaturi de copii

Alaturi de copii

După vizitarea mănăstirii Curchi, drumurile noastre s-au îndreptat spre mănăstirea Ţigăneşti, unde am fost profund impresionaţi de frumuseţea sfântului locaş şi ospitalitatea vieţuitorilor mănăstirii. Cu binecuvintarea stareţului, copiilor li s-a oferit un prânz din partea mănăstirii, după care am mulţumit Domnului îndreptându-ne spre mănăstirea Căpriana.

Alaturi de copii

Alaturi de copii

Alaturi de copii

Ajunşi la mănăstirea Căpriana, copiii au fost profund impresionaţi de frumuseţea sfântului locaş. După ce am vizitat mănăstirea Căpriana, ne-am îndreptat spre frumoasa pădure a satului Căpriana, unde cu copiii am organizat diferite jocuri pe placul copiilor. După aceasta ne-am îndreptat spre Chişinău cu o deosebită satisfacţie. În numele tuturor copiilor, îi mulţumim din suflet părintelui Alexei pentru faptul că a organizat asemenea pelerinaj la locurile sfinte.

Impresiile copiilor: În pelerinaj am plecat pe data de 12 mai 2012. La mănăstirea Curchi am asistat la sfânta liturghie,în mănăstiri domină o atmosferă benefică ceea ce nu avem noi in oraş. La mănăstirea Ţigăneşti am servit prânzul.
Ne-am despărţit foarte călduros cu convingerea că ne vom mai intoarce. Sfintele mănăstiri ne asteptă cu mult drag pentru a ne ajuta să ne mintuim sufletele noastre.
(Bucur Alina clasa IX).

„Am rămas profund impresionată de frumuseţea sfintelor locaşuri...mi-a plăcut foarte mult şi sper să nu fie ultima dată când plecăm în excursie.” (Tanasiev Adriana).

„Sincer să vă spun mi.a plăcut foarte mult, numai că asemenea evenimente sunt foarte rare, mi-a plăcut prietenia şi respecutl colectivului... a fost frumos şi fascinant, sincer... as mai vrea...” (Cătălina).